Web Analytics Made Easy - Statcounter

موضوع مربوط به جشن میلاد پیامبر اکرم (ص) و امام صادق (ع) بود که با سخنرانی و تواشیح همراه بود. تصوراتی که من از دانشگاه مذاهب اسلامی داشتم این بود که همان حوزه علمیه است که داوطلبان آن طلبه نمی‌شوند و در کنار یادگیری احکام اسلام به فقه، اصول، اخلاق و... می‌پردازند، با این تفاوت که در اینجا برخلاف حوزه‌های علمیه، دانشگاه به نام کسی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین افکار بودم که کم‌کم ساعت به 7 غروب رسید و من به سمت خیابان فلسطین تقاطع روانمهر راهی شدم. با اینکه حداقل چندین بار مقابل دانشگاه تردد کرده بودم، ولی هیچ‌گاه به بزرگی آن پی نبرده و آن را در حد دانشکده‌های کوچک می‌دانستم؛ وقتی به سردر اصلی آن رسیدم، پس از نشان دادن کارت شناسایی وارد شدم، محیط سنتی زیبا با حوضچه‌ای کوچک در سمت چپ نظرم را جلب کرد. حتی نورهای مخفی آن هم بسیار جالب و زیبا تنظیم شده بودند، به طوری که در بدو ورود چند ثانیه‌ای مخاطب را از هیاهوی خیابان‌های لبافی‌نژاد و جمهوری که شلوغ و پرترافیک هستند دور می‌کرد. شاید می‌خواهند از این طریق دانشجویان هر روز با حال خوب به کلاس‌های درس روانه شوند.

محل برگزاری جشن در سالن آمفی‌تئاتر بود، بنابراین به طرف طبقه سوم راه افتادم. محیط در نگاه اول خلوت به نظر می‌آمد، چون دانشگاه مذاهب اسلامی واحد تهران تقریبا 1500 دانشجو دارد و به همین دلیل اعضای هیات‌علمی و اساتید هم اندک هستند. البته ساعت 7 غروب عموما دانشگاه تعطیل است و نباید انتظار دیدن دانشجویان را در راهروها داشت.

سالن شهید ماموستا شیخ‌الاسلام را پیدا کردم و به محض ورود، با صحنه جالبی روبه‌رو شدم؛ نزدیک به 100 دانشجوی دختر و چهار دانشجوی پسر در سالن نشسته بودند، فکر می‌کردم دانشگاه مذاهب اسلامی عموما باید تک‌جنسیتی باشد و بعید می‌دانستم دانشجوی دختر هم پذیرش کنند. روی صندلی‌های مبلی که نشستم، با تلفن همراهم جست‌وجویی در نحوه پذیرش دانشگاه مذاهب اسلامی کردم؛ «دانشگاه مذاهب اسلامی، از بین داوطلبان خواهر و برادر گروه‌های آزمایشی (علوم انسانی، تجربی و ریاضی) شرکت‌کننده در آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور، در سال 96 با امکان تحصیل رایگان در مقطع کارشناسی در شهرهای تهران، بندرعباس، سنندج و زاهدان با حضور استادان برجسته کشور و بهره‌مندی از امکانات رفاهی و خوابگاهی دانشجو می‌پذیرد.» تمام آنچه که راجع به دانشگاه می‌دانستم، به یکباره تغییر کرد، سالن کم‌کم شلوغ شد.

مشغول مطالعه شرایط پذیرش دانشجو در این دانشگاه بودم که دیدم دانشجویی کنارم نشست. پس از یک احوالپرسی کوتاه و بعد از اینکه خود را زکریا معرفی کرد، فهمیدم که از افغانستان برای تحصیل در دانشگاه مذاهب اسلامی به ایران آمده است. بحث ما از همین جا شروع شد. خیلی برایم جالب بود که بدانم چطور در این دانشگاه پذیرش می‌شوند و اصلا نحوه تحصیل آنها در افغانستان چه تفاوت‌هایی با تحصیل در ایران دارد. آنها هم مانند ما 12 یا 11 سال از ابتدایی تا ورود به دانشگاه درس می‌خوانند با این تفاوت که آنها در سال اول دبیرستان انتخاب رشته ندارند و تا پایه آخر درس‌های عمومی را می‌خوانند. او که حافظ بخشی از قرآن بود، ابتدا در دانشگاه نظامی افغانستان پذیرفته شده و حتی مدتی هم تحصیل نظامی کرده بود، اما پدرش راضی نبوده و از طریق صحبت با رئیس دانشگاه او را متقاعد می‌کند که پسرش را اخراج کند.

جالب است که قوانین در آنجا به همین راحتی انعطاف‌پذیر است. زکریا بعد از اخراج شدن از دانشگاه نظامی شروع به درس دادن احکام اسلام در مدارس می‌کند و خودش هم برای اینکه بتواند سوالات دانش‌آموزان را پاسخ دهد، شروع به یادگیری علوم اسلامی می‌کند که درنهایت به اطلاعیه پذیرش دانشگاه مذاهب اسلامی ایران که در شهر کابل نصب شده بود، برمی‌خورد و پس از شرکت و قبولی در آزمون با یک مصاحبه روانه ایران می‌شود.

وقتی به اطرافم نگاه کردم، متوجه شدم سالن پر شده است و حداقل 150 دانشجوی پسر وارد شده‌اند. من که درگیر صحبت کردن با زکریا بودم، متوجه حضور آنها نشده بودم. چهره‌ها کاملا متفاوت از چیزی بود که فکر می‌کردم. آنها مانند دانشجوهای دیگر ظاهر و پوشش عادی داشتند، در حالی که تصور من همان سبک مذهبی بودن ظاهر و لباس‌های آنها بود. اکثر آنها لباس‌های محلی پوشیده بودند و انگار واقعا قرار بود یک جشن اجرا شود. البته من تا آن لحظه انتظار جشنی متفاوت را داشتم و در همین فکر بودم که سرود ملی جمهوری اسلامی ایران پخش شد.

زکریا هم مانند من ایستاد و سرود را از حفظ خواند. به عقب نگاه کردم و دیدم بقیه دانشجویان هم که از کشورهای دیگر بودند ایستاده‌اند و سرود جمهوری اسلامی می‌خوانند. بعد از سرود از زکریا پرسیدم سرود ملی ما را حفظ هستی؟ پاسخ کوبنده‌ای داد که با یک نفس عمیق از آن رد شدم؛ او گفت که جمهوری اسلامی ایران فقط مختص به ایرانی‌ها نیست و درست است که خودش در افغانستان به دنیا آمده است، ولی ایران را مانند کشورش دوست دارد. از سختی‌های حضور در یک دانشگاه خارج از کشورش که سوال کردم جواب داد: «اوایل که آمده بودم، خیلی آرام نبودم و دلتنگی خانواده، کشورم، شهرم و دوستانم اذیتم می‌کرد، ولی هروقت دلتنگی امانم را می‌برید، اگر وقت مناسب بود، یکی دو روزه به زیارت امام رضا (ع) می‌رفتم.

اگر وقت تنگ بود، صبح می‌رفتم قم و عصر برمی‌گشتم و گاهی هم که فقط یک نصف روز وقت داشتم، به حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) می‌رفتم و سریع برمی‌گشتم، تا اینکه کم‌کم با دوستان همکلاسی آشنا شدم و در حال حاضر حتی بهترین دوستانم در همین دانشگاه‌ها و از بین برادران اهل سنت و کشورهای دیگر هستند.» او از رفاقت با کسانی حرف می‌زد که هم‌مذهب و هم‌زبان و هم‌وطنش نبودند و شاید برای منی که هیچ کدام از این مسائل را نداشته‌ام، فهمش سخت بود، ولی وقتی به اطراف نگاه می‌کردم، واقعا آن صمیمیتی که می‌گفت، در رفتار دانشجویان نسبت به هم به وضوح دیده می‌شد. کسی که سیاه‌پوست بود با دوست سفیدپوستش آنقدر صمیمی بود که در خنده و شوخی‌هایشان محبت موج می‌زد.

او به‌عنوان یک شیعه دوست و هم‌اتاقی اهل‌سنت داشت و می‌گفت: «ما در کلاس‌های درس عمومی باهم که همکلاس می‌شویم، اساتید اصلا تبعیضی بین‌ما قائل نمی‌شوند. حتی وقتی استادی شیعه است، دانشجوی اهل‌سنت را بیشتر مورد توجه قرار می‌دهد و عکسش هم در مورد ما صدق می‌کند.» او می‌گفت: «ما بارها در محیط خوابگاه و دانشگاه به پرسش و پاسخ از هم می‌پردازیم، بدون آنکه به طرف مقابل توهین کنیم یا اینکه سعی در قانع کردن هم داشته باشیم. بارها بحث کرده‌ایم و در پایان بدون آنکه از هم ناراحت شویم رفاقت‌مان بیشتر شده است و حتی علم‌مان در آن موضوع افزایش پیدا کرده است.»

منبع: فرهیختگان

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۵۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران اسلامی؛ الگوی تقریب مذاهب در جهان/علما وحدت را در بین مردم اشاعه دادند

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب،  ماموستا فایق رستمی امروز در  جلسه تقریب دانشگاه آزاد اسلامی در دیدار با قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور و کارکنان و اساتید و روسای دانشگاه آزاد اسلامی کردستان در سنندج اظهار داشت: امام راحل رحمة الله علیه حقیقتا انقلابی به وجود آورد که دلهای خفته را بیدار کرد و محرومین جهان را حریت بخشید.

وی در ادامه به روح تمام شهدای اسلام و انقلاب و خاصتا شهدای کردستان و شهدای علمای اعلام و شهدای دانشمند درود فرستاد.

ماموستا رستمی گفت: استان کردستان بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ شهید تقدیم نظام و انقلاب اسلامی کرده که ۵۴ شهید آن روحانی و ماموستا بودند که در راس آنان ماموستا محمد شیخ الاسلام و ملا برهان عالی بودند که در ماه مبارک رمضان به خاطر ارشاد و راهنمایی مردم به جهاد به درجه شهادت نائل شدند.

وی در ادامه افزود: استان کردستان  ۱۰ هزار شهید و جانباز در راه امنیت و کشور تقدیم انقلاب کرده است .

ایران اسلامی جهان را به وحدت و برادری دعوت کرده است

عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در ادامه بیان کرد: هدف از این گونه دیدارها و جلسات، تقارب و نزدیکی مسلمانان در ایران زمین است و مجمع تقریب مذاهب هم نقش مهمی علاوه بر داخل کشور در خارج از کشور هم داشته و دارد و آن چیزی که از مجلس تقریب بدست آوردیم خوشبختانه امروز ایران اسلامی به یک الگو در جهان تبدیل شده و واقعا جهان را به وحدت و برادری دعوت کرده است.

ماموستا رستمی تصریح کرد: اسرائیل غاصب با قتل و کشتاری که هر روز انجام می دهد وجدان بشری  مسلمانان را بیدار کرد و دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا را هم به جنبش و حرکت وا داشت و آنها هم واقعا دشمن را به خوبی شناختند؛ ایران اسلامی همیشه دفاع از مردم مظلوم فلسطین را به جهانیان اعلام می داشت و ما این سرکوبهای آزادیخواهان و قشر روشنفکر جامعه را محکوم می کنیم.

کردستان جای وحدت، برادری و همدلی

وی در ادامه به مسئله انتخابات اخیر مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: مردم کردستان در انتخابات اسفند ماه گذشته شاید بیش از انتخابات های دیگر به صحنه آمدند و مغلوبیت دشمن را بیشتر آشکار کردند؛ در کردستان وحدت و برادری و همدلی موج می زند.

ماموستا رستمی افزود: حقیقتا دانشگاه آزاد اسلامی کردستان در زمینه تقریب نقش زیادی داشته است.

وی در ادامه گفت: زمین و کره خاکی با نور انبیا و اولیا و اوصیا و صلحا و دانشمندان مزین شده است.

باید در جهان اسلام قوی و با هم متحد باشیم

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنانش هفته معلم و این روز و مناسبت را به افرادی که در راستای خدمتگذاری به مردم تلاش می کنند تبریک گفت و اظهار داشت: امروز خوشبختانه در کشوری زندگی می کنیم که بر اصل چهار رکن دین مبین اسلام است اول مشورت، دوم مودت، سوم مساوات و چهارم توسعه و عمران کشور بنا شده است.

ماموستا رستمی افزود: علمی که پیامبر بزرگوار اسلام بیان می کند علم توسعه، پیشرفت، توسعه ، اخوت و برادری و ارزش دادن به کرامات انسانی است چه عجیب است! دنیای امروز به دنیای قتل و خونریزی و کشت و کشتار تبدیل شده است بنابراین ما باید در جهان اسلام قوی و با هم متحد باشیم.

 وی اضافه کرد: یکی از وظایف علمای اعلام با توجه به عهدی که با خداوند متعال بستند اخوت و برادری است امروز در استان کردستان حدود ۴ هزار و ۷۰۰ روحانی و علمای اهل تسنن و تشیع وجود دارند که الحمدلله در اوج سادگی و برادری زندگی می کنند.

 علما وارثان پیامبرانند

امام جمعه شهر سنندج در ادامه یادآور شد: واقعا علما وارث پیامبران و انبیا و اولیا و چراغ هدایت این جامعه هستند و در مسائل مختلف امروز با اسوه اخلاق مداری رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم باید سرلوحه زندگی همه ما قرار گیرد واقعا پیامبر اکرم در طول ۳۰ سال رسالتش تمام دنيا را تکان داد و باید در همین مسیر حرکت کنند.

ماموستا رستمی بیان داشت: واقعا پیامبر مکرم اسلام انسانها را به اخلاق مداری، اخلاص، مودت و اخوت، یکدلی و وحدت سوق داد و میان انصار و مهاجر حکومت برقرار کرد و وارث این گونه بزرگان دین چه کسانی هستند؟ واقعا علما بودند که وحدت را در بین مردم اشاعه کردند.

 وی در ادامه با تاکید بر اینکه علم باید در همه مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و تقارب توسعه پیدا کند ، افزود: حضرت علی علیه السلام علم را به عنوان یک نهر بیان کرده که باید جاری شود و همه نقاط را در برگیرد و از علم به عنوان حکمت نام برده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان
  • عزاداری مهاجرین افغانستانی همزمان با شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • تصویری از حمل پرچم جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه دولتی امریکا
  • دانشگاه آزاد اسلامی نخبگان منطقه را در مسئله تقریب مذاهب جمع کند
  • ایران اسلامی؛ الگوی تقریب مذاهب در جهان/علما وحدت را در بین مردم اشاعه دادند
  • وزیر خارجه: همه خدمه کشتی توقیف شده را با نگاه انسانی آزاد کرده‌ایم
  • امیرعبداللهیان: ایران همه خدمه کشتی توقیف‌شده را با نگاه انسانی آزاد کرد
  • فعالیت ۳۵ دفتر تقریب مذاهب در دفاتر تلفیقی دانشگاه آزاد
  • امیرعبداللهیان: همه خدمه کشتیِ توقیف‌شده را با نگاه انسانی آزاد کرده‌ایم
  • همه خدمه کشتی توقیف‌شده را با نگاه انسانی آزاد کرده‌ایم